Dobrodošao/dobrodošla u ANIMA MUNDI holistički centar&ashram!

Moja vizija je da stvorim sliku svijeta u kojem se prirodno i rado raste, voli, služi i prima.

Želim promovirati svjestan skladan i jednostavan život u sinergiji s prirodom i elementima.

To sve neosporno donosi harmoniju, unutarnji mir i povezanost van granica razlika koje nas prividno dijele. 

Jogijski život daje priliku ljudima da uspore, da gledaju na život malo objektivnije i iz perspektive „šire slike“. Da stvore u sebi jasnoću i lucidnost potrebnu za unutarnju konekciju i reotkrivanje novih pozitivnih kvaliteta svoje svojstvene prirode.

Ako je Vaša namjera da tek stvorite ili pak utvrdite svoju jogijsku praksu, da se samo odmorite od užurbane svakodnevice, ojačate dijelove sebe koje želite unaprijediti, ovo je mjesto gdje je sve dobrodošlo i gdje se poštuju potrebe svake individue.

Ashram nudi prostranstvo tišine i nježne podrške, poziva da se opustite, isključite i ponovno povežete s onim što je istinski vrijedno u Vašem životu.

Mjesto gdje dolazite uroniti u sebe kako biste u potpunosti iskusili jednostavan dnevni program joge osmišljen za razvoj i usklađivanje svih različitih slojeva osobnosti, pružajući fizičko i praničko blagostanje, mentalno opuštanje, samorazumijevanje i unutarnji mir

.

Ako želiš strukturiranu jogijsku praksu i balansirajuću dnevnu rutinu ispunjenu jutarnjim i večernjim praksama i ritualima, relaksacijom, meditacijama, pjevanjem mantri, boravkom u prirodi, prakticiranjem karma joge (joga glave, srca i ruku : )) i dotaknuti se načina života inspiriranog jogijskom pozadinom – dođi na povlačenje.

Svim navedenim želimo preusmjeriti svoj um i emocije prema pozitivnoj osobnoj evoluciji.

Ovdje imaš priliku boraviti u tihoj i smirujućoj okolini, podržavajućem ambijentu koji će biti melem za tvoje tijelo, um i osjetila uz obilje prirodnih zvukova i prizora na prekrasnu okolnu prirodu. Osloboditi se strahova i dobiti hrabrost i povjerenje u život i u sebe. To će ti omogućiti da zasjajiš i procvjetaš u najbolju i najautentičniju verziju sebe.

Moguće doći na jednodnevna i višednevna povlačenja.

seva

SERVE-LOVE-GIVE

Okruženje ashrama pruža sustavan način života za produbljivanje razumijevanja i razvoj vlastite prirode, kreativnosti i uspavanih potencijala.

I biti u ashramu nije isto kao biti na retreatu.

Ashrami su mjesto duhovnog rasta, ali i rada. Tu prakticiramo sevu, nesebično služenje i pomaganje iz srca. Seva spada pod vrst joge koju zovemo „karma joga“.

Može podrazumijevati: guljenje i reckanje povrća, pranje suđa, čišćenje podova, rad u vrtu, na kući, kupovanje namirnica, dijeljenje vještina i sl.
Kod ove vrste „joge“ je najbitniji stav koji unosimo u ono što radimo i konkretno pokušavamo uživati u mogućnosti da pomognemo i tako doprinosimo našoj zajednici.

Stoga je i ovo i odlična vježba za samopromatranje kako ti je raditi to, imaš li kakav otpor, otkuda on dolazi itd.

Iskoristi sevu kao alat da naučiš nešto novo o sebi.

“Karma yoga prepares the mind for the reception of light or knowledge.  It expands the heart and breaks all barriers that stand in the way of unity or oneness”.

Swami Sivananda

Prakticiramo karma jogu svaki put kad participiramo u svim aktivnostima otvorenog svježeg uma i srca, veselimo se akciji koju vršimo i onda ona postaje proces samonapretka, samopromatranja i voljnosti da svoje talente i vještine podijelimo s ostatkom zajednice.

Podijelite korisni sadržaj:

Similar Posts