Moje zemaljsko ime je Gloria Zácskai, a duhovno – Jagdeesh Kaur.
Svojom osobnošću i životnim odabirom želim u ljudima potaknuti buđenje energije i životnu strast.

Misticizam i onostrano dio su mog života otkad sam bila djevojčica.

Odmalena sam bila privučena “onim policama” u knjižnici gdje je velikim slovima pisalo EZOTERIJA i gutala sam sve odreda: knjige o astrologiji, vješticama i magiji, duhovima, hiromantiji, telekinezi, Indiji…

Oduvijek gladna za još znanja i nadalje – iskustva.

Dolaskom u Zadar na studij 2006.g., entuzijastično sam pohrlila u joga centar “TARA” i počela konačno prakticirati jogu koja me oduvijek privlačila! Riječ je o “Jogi u svakodnevnom životu”, koja me je jako fino pripremila i otvorila za sve ono što je slijedilo..

Vrlo brzo sam razotkrila suštinske dijelove sebe koji su vapili za mojom pažnjom i time da ih nahranim. 

.

Kroz nekoliko mjeseci sam počela raditi u zdravljaku joga centra i tamo naučila o vegetarijanstvu i makrobiotici, te u 20-toj godini postala vegetarijanka.

Kuhanje je uvijek bila velika strast koju sam tu razvila i osvijestila zdravu prehranu.

Nadalje, dodatna iskustva iz prakse stječem tijekom godina uz više učitelja u Hrvatskoj, te višemjesečnim boravkom u Indiji. Ključne 2013.g., dolaskom Kundalini joge u moj život, sve se mijenja u meni i oko mene. Moja prva kundalini učiteljica, Emina Kurtagić (Nidhan Kaur) me uvela u ovaj čaroban svijet u kojem sam se istovremeno izgubila i pronašla. Aktivno prakticiram Kundalini jogu preko 10 godina i uživam u konstantnom ronjenju kroz njene dubine.
Pomogla mi je i pomaže mi na svim područjima mog života, na svim segmentima mog bića. Izaziva, tjera na pomak, promjenu, rast, iscjeljenje i još viši nivo svjesnosti.

stručna edukacija

Stručnu edukaciju i internacionalnu titulu KRI (Kundalini Research Institute) certificiranog instruktora Kundalini joge po učenju Yogi Bhajana završila sam kod učitelja Nirmala Singha (“Amar Das”, Beč 2015.g.) i ponosno bila jedna od šačice prvih kundalini učitelj(ic)a u Hrvatskoj.
Završila sam i obuku za Shakti dance® / Jogu plesa kod Sare Avtar i ostalih učiteljica u Sloveniji, te sam jedina certificirana učiteljica za tu plesnu praksu kod nas. U Somboru sam položila tečaj za instruktoricu Aerial/Lebdeće joge, kod Maje Dobrile Vukše – Jogu smijeha, te sam inicirana u energetsku praksu iscijeljivanja – reiki kod Valentine Garačić. Također radim holističke masaže i ušnu akupunkturu, te zvukoterapiju. Velika ljubav su i ceremonije i rituali u svakom obliku, tako da držim gongfu; tradicionalne kineske čajne ceremonije, ceremonije plavog lotusa i cacao ceremonije. Za svaku Mladu i Punu lunu držim poseban ritual i meditaciju online i uživo.

Zadnjih 10-tak godina sam održala stotinjak radionica po cijeloj Hrvatskoj, u Srbiji (Novi Sad) i Bosni (Banja luka).

2019.g. sam bila izabrana kao jedna od 15-tak duša iz cijelog svijeta – “luminaries”; kundalini joga učitelj koji širi ova učenja na prostorima gdje još nisu zastupljena. Imala sam čast predstaviti Hrvatsku i cijelu regiju prisustvom na Winter solstice festivalu na Floridi, gdje sam podijelila svoju priču i svoja iskustva, te imala priliku upoznati poznate učitelje i glazbenike kao što su: Snatam Kaur, Jai Dev, Simrit, Fjola…

anima mundi holistički centar & ashram

2021.g. sam se vratila u rodni Daruvar nakon 15 godina, kupila kuću iznad šume i ispunila si dugo priželjkivani san – otvorila svoj holistički centar & ashram ANIMA MUNDI.

Želja mi je da privučem mnoge slične duše koje žele prakticirati sa mnom ili se povući iz svoje svakodnevice i rekonektirati se s mirom u sebi, prirodom i dobiti nadahnuće i podršku za dalje.

Uživam u dijeljenju svog znanja i iskustva i imam poseban holistički pristup u svom radu.

Joga i sve ostalo što prakticiram su izuzetan kanal koji pomaže meni i mojim polaznicima u osvještavanju naše prave prirode, boljem i lakšem suočavanju sa životnim izazovima, uspostavljanju dubokog mira, otvaranju srca, razvoju vitalnog tijela, čistog uma i snažnog duha. I prezahvalno mogu reći da se svakog dana budim sretna, mirna i ispunjena i želim to i tebi/Vama!

Podijelite korisni sadržaj: