Proslaviti samog sebe rođendanskim ritualom je prekrasan način za vježbanje ljubavi prema sebi, podizanje samopouzdanja i iskorištavanje prilike da se stvori malo više sreće i magije u nadolazećoj godini. U ovom ću članku ponuditi pristupačan, inspirativan i poticajan rođendanski ritual koji svatko može napraviti na svoj poseban dan!


ŠTO JE ROĐENDANSKI RITUAL? Rođendanski ritual je započinjanje rođendana punjenjem šalice ljubavi i brige prema sebi, te odličan način da se lakše nosiš sa svim intenzivnim osjećajima koji se mogu na ovaj dan pojaviti. Generalno, rođendanski ritual naravno može biti kakav god želiš! Poanta je voljeti, slaviti i inspirirati se da se osjećaš dobro i osnaženo dok krećeš na još jedno putovanje oko sunca. Jednostavno si uzmi malo vremena da razmisliš što uistinu danas želiš i poveži se s osjećajima ljubavi i poštovanja prema sebi.

Neka ti održavanje rođendanskog rituala svake godine postane prioritet i namjera za još svjesnije življenje. Što više namjere uložiš u svoj život i svoja dnevna iskustva, to ćeš doživjeti bolje rezultate i osjećati se bolje. Iskoristi ovakav pristup za vraćanje svoje moći, fokusa i da naprosto od svog rođendana (a naposljetku i života) poželiš i učiniš nešto više! Više ljubavi, ispunjenja. Više zadovoljstva. Više obilja. Više odmora. Više usklađenosti. To je ono što ti rođendanski ritual može donijeti…, otvoriti vrata putovanju oko sunca koje je više usklađeno s tvojom autentičnosti.

U astrologiji je rođendan poznat kao solarni povratak. To je trenutak kada se Sunce vraća na točno mjesto na kojem je bilo u vrijeme tvog rođenja, označavajući početak nove astrološke godine. Stoga, sam rođendanski ritual bi u biti mogao početi večer prije. Iskoristi nekoliko trenutaka da se zapitaš i prisjetiš onoga što bi željela ostaviti iza sebe. Iskontempliraj na proteklu godinu i upitaj se: “Za čim žalim od prošle godine? Nosim li neku bol, krivnju ili tugu koja se nakupila tijekom godine? Jesam li poštovala granice koje sam si postavila? Postoje li neki obrasci mišljenja, uvjerenja, odnosi ili okruženja koje želim ostaviti iza sebe dok ulazim u godinu s više usklađenosti i obilja?” Štogod ti još dođe, napiši.. Možeš napraviti i retrospekciju cijele godine i prisjetiti se što ti se dogodilo koji mjesec.

I evo ga, ovdje je, tvoj solarni povratak. Sretan rođendaaaan! U svojoj si astrološkoj sezoni, sunce te obasjava i tvoj je dan koji treba voljeti i slaviti – čak i ako to dolazi samo od tebe same! Sada ćemo korak po korak proći kako imati prekrasan dan ispunjen ljubavlju, koji aktivira osobnu snagu i priprema te da zakoračiš u svoju najbolju godinu ikad i unaprijediš svoj život i sebe u svakom pogledu. Započnimo!


1. POSTAVI VIBRACIJU ZA DAN Kada se probudiš, odvoji trenutak da se protegneš i duboko udahneš najmanje 5 puta. Usredotoči se na svoje tijelo i istovremeno zahvali za sve što je učinilo da te održi tokom ovih godina. Razgrni zavjese i namjesti krevet. Nemoj još ni pomišljati da dotakneš mobitel! Zapali svoj omiljeni štapić ili biljku za kađenje, ili se poprskaj ružinom vodicom ili sprejom za čišćenje aure i unesi blagoslove jasnoće i bogatstva u svoj život i ovaj dan. Zahvali svemiru/bogu/svojim duhovnim vodičima/precima/duhu što su te proveli kroz još jednu godinu ovdje na zemlji.

2. MEDITACIJA I TRENUTAK ZAHVALNOSTI Pripremi si udoban, sveti prostor za sjedenje. Bilo uz tišinu, opuštajuću glazbu s YouTubea ili vođenu meditaciju. Odvoji vrijeme da se povežeš s dahom, svojim višim Ja, intuicijom i dopustiš svojoj energiji da se ponovno kalibrira za novu godinu. Osjeti zahvalnost za ovaj dan, osjeti zahvalnost za svaki dah.

3. PISANJE DNEVNIKA Odvoji nekoliko minuta da zabilježiš svoju viziju za godinu. Upitaj se: “Kako želim da mi izgleda ova godina? Koje osjećaje želim češće doživljavati? Koje ciljeve želim ostvariti? Koje mi aktivnosti donose mir i radost? Kako mogu odvojiti više vremena za njih ove godine? Naposljetku, napiši 10 stvari koje voliš na sebi ili na koje si ponosna iz prošle godine.

4. RITUALNA KUPKA ILI TUŠ Ako se želiš energizirati, izaberi tuš, a za opuštanje odaberi kupku. Bivanje u vodi će te pomladiti i obnoviti energiju. Upali svijeću i kapni nekoliko kapi omiljenih eteričnih ulja u kadu – napunjenu vodom ili na dno tuša. Preporučam tamjan, lavandu ili naranču. Prethodno ih daj u malo baznog ulja (npr. bademovo, sezamovo, kokosovo), mlijeko ili u šaku morske ili himalajske soli. Prije nego što uđeš pod vodu, odvoji trenutak za suho četkanje tijela. Isčetkaj tijelo krenuvši od stopala, listova prema gore, u smjeru srca. Ovo pomaže limfnom sustavu da pomakne bilo kakvu zaglavljenu energiju i daje osjećaj topline, svježine i prirodan sjaj cijelom tijelu. To je također jako dobar način da se povežeš s tijelom i pojačaš osjećaj ljubavi i brige prema sebi. Dok ulaziš u vodu, vizualiziraj kako voda čisti tvoje tijelo i pomaže da se opustiš i otpustiš sve suvišne emocije, energije.. Uživaj u elementu vode i osjeti zahvalnost za njega i svoje prekrasno zdravo tijelo. Afirmiraj: “Volim sebe, svoju kožu, svoje tijelo, svoje srce. Hvala vam što me podržavate još jednu godinu.” Provedi bar 20-tak minuta u toploj vodi i potom nježno namaži kožu finim uljem za tijelo ili prirodnim losionom.


DODATNE IDEJE – Odi u šetnju u obližnji park ili šumu i poveži se s prirodom i elementima. Zagrli drvo, lezi na travu, gledaj u nebo, udiši svježi zrak, napuni se, slušaj pjesmu ptica, pusti svoj glas, zapjevaj, smij se, izrazi zahvalnost za taj tren, popij vodu s izvora, pomiriši cvijet…. -Potraži neke biljke ili cvijeće i napravi si cvjetnu krunu, vijenac za vrata ili ukras za oltar. -Skuhaj si omiljeno jelo ili se počasti ručkom. Uživaj u komadu torte ili kolaču i zaželi želju dok pušeš u svjećicu. -Kupi si novi cvijet u tegli ili posadi nešto u vrtu, dvorištu, što će simbolizirati novo rođenje i rast. -Izvuci tarot ili oracle karte kao vodilju za iduću godinu i teme na koje se trebaš usredotočiti. -Pleši, pjevaj, odi na izlet, provedi vrijeme s dragim osobama, kupi si nešto što dugo priželjkuješ, ostvari nešto što maštaš, slavi ovaj dan i slavi sebe. I još jednom – Sretan Ti rođendan!!

Podijelite korisni sadržaj:

Similar Posts